Bedrijven vaak op zoek naar dezelfde kandidaten

In de omgeving van Haaren, Boxtel, Sint Oedenrode en Udenhout zitten heel veel boomkwekers. En die boomkwekers zoeken helpende handen. En eigenlijk zoeken ze allemaal hetzelfde. Zo kwam het dat er 8 bedrijven op zoek waren naar een ‘menneke’ zoals ze dat noemen. Of beter gezegd, een Medewerker boomkwekerij. 

Wat zijn de taken van een Medewerker Boomkwekerij?

Als medewerker bij een boomkwekerij ben je meestal een manusje van alles en dus best breed inzetbaar. De kwekers wisten niet van elkaar dat ze allemaal op zoek waren naar dezelfde kandidaten. 

Overheid weet raad

Omdat meerdere boomkwekers helpende handen zochten, kwam de vraag voor personeel terecht bij het Leerwerk Loket Noordoost Brabant. De werkgevers werden bij elkaar gebracht om te kijken wat er nodig was om aan de juiste kandidaten te komen. Die kandidaten zouden dan worden opgeleid naar een BBL2 niveau. Het LWL bekijkt dan welke welke partijen er nodig zijn om dit traject op te starten. In dit geval de opleiding (Helicon), een aantal mogelijke kandidaten (gevonden via het UWV, de gemeente, reïntegratiebedrijven en ontwikkelbedrijven), de branche / sector (ZLTO) en een detacheerder (VPO) . 

Flexibele BBL2 opleiding via Helicon bij werkgevers op locatie

Na een aantal vergaderingen waren we er uit. Het werd een BBL2 opleiding bij Helicon die bij de betrokken bedrijven gegeven werd. Daarnaast werden de opleidingsdagen in de hoogtijdagen opgespaard naar de winter. Zo bleef de opleiding flexibel en gaf het de werkgevers meer ruimte in de drukke lente en zomertijd. De sector was verantwoordelijk voor de projectleiding en werkgevers via het blad De Nieuwe Oogst laten zien wat er gebeurde in Noordoost Brabant. VPO was naast mogelijke werkgever ook nog als detacheerder inzetbaar, zodat de kandidaten en de bedrijven niet direct een keuze hoefden te maken met wie ze in zee gingen.

Resultaat: 14 kandidaten aan het werk!

In totaal zijn er 14 kandidaten gestart en hebben er 13 de finish gehaald met een BBL2 diploma op zak. Nummer 14 is gestopt met de opleiding, maar werkt ook nog steeds bij het bedrijf waar hij toen voor gekozen had. De leeftijd van de kandidaten was tussen de 22 en de 55 jaar.

Heb jij als werkgever of werknemer ook een uitdaging?

Schroom dan niet en neem gerust contact met ons op. Wij zien altijd mogelijkheden en gaan graag met jouw uitdaging aan de slag. De juiste verbindingen kunnen schitterende resultaten opleveren!