Hé! Ik ben Bram. Ik ben 26 jaar en ik ben vanuit de horeca bij de Nederlandse overheid gaan werken. En dat terwijl dat eigenlijk nooit het plan was, want een plan, dat had ik helemaal niet. Maar ik maakte een carrièreswitch tijdens de corona-crisis, kreeg grip op mijn loopbaan en weet nu wél waar ik naar toe wil en wat ik daarvoor nodig heb.

Van opleiding naar.. bijbaan?

Een jaar geleden heb ik mijn bachelor in HRM behaald. Tijd om een mooie startersfunctie te bemachtigen zou je zeggen. Maar, omdat ik niet goed wist welke kant ik op wilde gaan besloot ik om toch nog maar even in de horeca te blijven werken. Even genieten van een leventje zonder school. De tijd vloog voorbij en ik had het erg naar m’n zin. Maar toen kwam de corona-crisis en werd mijn baan in de horeca ineens onzeker. Hét moment waarop ik me besefte dat ik de volgende stap moest gaan zetten. Tijd voor een echte baan. 

Waar wil ik werken..?

Met die vraag heb ik lang rond gelopen. Zo wist ik bijvoorbeeld niet waar ik allemaal uit kon kiezen, waar ik voor in aanmerking kwam met mijn diploma en wat ik nou eigenlijk zocht in een baan. Door al die twijfels begon ik me onzeker te voelen omdat ik dacht dat ik inmiddels wel antwoord zou hebben op die vragen, maar nee dus. 

Een loopbaancoach helpt écht

Ik ben in contact gekomen met Joyce Janssens van Wijzer in je Werk. Zij heeft mij een spiegel voorgehouden waardoor ik veel beter begreep waar mijn kwaliteiten en ontwikkelpunten lagen, wat bij mij motiverend of juist afremmend werkt en wat ik in mijn werkend leven wil gaan doen en bereiken. Vanuit daar zijn we samen na gaan denken over de logische eerste stappen. Voor mij was dat om werkervaring op te gaan doen binnen het sociaal domein.

Ook een carriereswitch tijdens de corona-crisis kan

Omdat ik nu concreet voor ogen had waar ik wilde solliciteren en wat ik in mijn werk zocht, was het schrijven van een gerichte brief kinderspel. Na een paar keer te zijn afgewezen bij verschillende werkgevers, ben ik uiteindelijk aangenomen bij het UWV. Ik leer iedere dag wat nieuws en zit goed op mijn plek binnen deze organisatie. Wat mij het meest verrast heeft, is dat het gewoon mogelijk is. Ik denk niet dat ik uit mezelf op het idee was gekomen om binnen het sociaal domein naar een baan te zoeken. 

DURF!

Ik was voorheen geneigd om te denken dat dingen voor mij niet haalbaar waren. Ik heb door deze ervaring geleerd dat dat niet zo is. Ik heb geleerd om te durven solliciteren en te durven denken dat ik wel degelijk iets te bieden heb waar bedrijven naar op zoek zijn. Een carrièreswitch tijdens corona-crisis is gewoon mogelijk!

DOE!

Dus ga in gesprek met de loopbaancoaches van Wijzer in je Werk. Er is meer mogelijk dan je denkt.