Wijzer in je Werk helpt jou met je vragen over werk. Dat kan door een gesprek met een loopbaanadviseur en door te lezen op de website. Vanaf nu kun je ook zelf aan de slag. Ben jij iemand die graag zelf dingen uitzoekt en bedenkt, dan is het Talentcenter Noordoost-Brabant ideaal voor jou.

Wat is het Talentcenter Noordoost-Brabant?

Het is een platform waar jij centraal staat. Na het aanmaken van een account vind je hier verschillende testen op het gebied van talenten, skills en beroepen. Bijvoorbeeld: een test over welk menstype jij bent of een talentenscan. De uitkomsten van de testen worden automatisch opgeslagen in jouw persoonlijke profiel. Dit profiel ziet eruit als een Curriculum Vitae. Dit kun je steeds verder uitbouwen met nieuwe ervaringen en vaardigheden. Via het Talentcenter kun je ook vacatures in de regio bekijken.

Wat zijn de voordelen?

Het belangrijkste voordeel is dat je aan je profiel kunt werken als je zin en tijd hebt. Je hebt dus helemaal zelf de regie. Als je basisprofiel klaar is, heb je meteen een soort Curriculum Vitae. Daarmee ben je voorbereid op eventuele sollicitaties die je gaat doen. Je kunt er ook voor kiezen je profiel open te zetten, zodat het door werkgevers gevonden kan worden. Bovendien kun je ook gericht zoeken in een bijbehorende vacature bank. Je kunt testen doen en vragenlijsten invullen zodat je steeds beter ontdekt wie je bent en wat je wilt.

Je kunt je account levenslang behouden en je profiel steeds verder uitbreiden. Zo heb je op elk moment een actueel overzicht van jouw kennis en vaardigheden. En mocht je ergens vast lopen of met iemand van gedachten willen wisselen, dan ben je welkom bij een van de loopbaanadviseurs van Wijzer in je Werk.

Succesverhaal van een gebruiker

Laura: “Ik heb naast mijn HBO studie best veel tijd over, maar wil niet zomaar een bijbaan. Ik wil kunnen ontdekken waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg, in plaats van dat het energie kost. Door testen en opdrachten in het Talentcenter te maken, doe ik steeds inspiratie op en ontdek ik meer van mijzelf. Ik word aangemoedigd om te experimenteren en te leren en dat maakt mij enthousiast. Daardoor krijg ik veel voor elkaar en heb ik de overtuiging dat ik een mooie toekomst voor me heb”.

Hoe werkt het Talentcenter?

Enthousiast geraakt en wil je ook aan de slag in het Talentcenter? Meld je dan aan! Via deze pagina kun je het aanmeldformulier invullen. Je ontvangt dan een link in je mail om je account te activeren en een profiel aan te maken. Dit duurt maximaal 15 minuten. Als je je profiel hebt aangemaakt kun je van start.

Neem een kijkje op het platform en ontdek wat er allemaal mogelijk is. Heb je nog vragen? Marjon is tijdens kantooruren bereikbaar om je vragen te beantwoorden. Haar telefoonnummer is: 06-11422613