Karel stond stil in zijn werk en wilde meer!

Karel werkte al jaren binnen hetzelfde bedrijf. Hij is er eigenlijk blijven ‘hangen’ na een vakantiebaan. Zijn taak was het bedraden van kasten. Maar eigenlijk was hij opgeleid voor de ICT. Hij had het lang best naar zijn zin bij zijn werkgever, maar op een gegeven moment ging het toch kriebelen. Hij wilde doorgroeien in zijn werk. Hij wilde meer!

Doorgroeien in je werk

De ICT had ondertussen niet stil gestaan. Terwijl Karel kasten aan het bedraden was, had de ICT wereld niet stilgestaan. Want juist in de ICT wereld ben je al snel uit de running. Soms al wanneer je er maar een paar jaar uit bent geweest. Bij Karels toenmalige werkgever waren er geen mogelijkheden voor Karel om iets in de ICT te gaan doen. Maar Karels baas Marco was gelukkig wel op de hoogte van Leren en Werken. Karel werd met Leren en Werken in contact gebracht. Na een eerste kennismaking bij het bedrijf werd er een intakegesprek gepland met de adviseur CTC (Competentie Test Centrum). Tijdens de intake werd duidelijk waar Karel op zou worden getest om hem zo goed mogelijk te helpen in zijn zoektocht naar een passende baan.

Karel bleef in de techniek!

Eén ding was zeker: Karel bleef in de techniek en liefst ergens waar hij meer contact had met de klanten. Dat was ook de uitkomst die vanuit de testen kwam. (Wij kijken dan altijd naar kansberoepen of krapteberoepen. Beroepen waar nu en de komende tijd nog vraag naar is.)

Karel heeft een goede babbel en daarnaast is hij een sociaal persoon. Zijn nieuwe baan is bij een organisatie die top bij hem past. Zie hier het bericht dat hij ons stuurde. 

Woorden van waardering voor de coaches

Heren,

Bij deze wil ik even doorgeven dat ik een nieuwe baan heb gevonden. Ik ga vanaf 1 mei aan de slag als servicedesk medewerker. 

Graag wil ik jullie beide bedanken voor alle moeite en begeleiding in mijn zoekproces!

Gr Karel. 

Hoi Hans,

Ik wil je middels deze e-mail nogmaals persoonlijk bedanken voor de hulp die je hebt geboden bij het zoeken van een nieuwe baan voor Karel.

Via jullie traject heeft hij inmiddels een nieuwe baan gevonden waar hij inmiddels ook begonnen is en een erg goed gevoel in heeft.

Mooi dat het Leerwerkloket dit soort zaken ook doet, echt super !

Met vriendelijke groeten, Dirk

PS: Het Leerwerkloket is een van de partners van Wijzer in je Werk.

Kijk hier doen wij het ook voor!

Wil jij ook doorgroeien in je werk? Dan is Wijzer in je Werk er voor jou!

Wanneer jij ook het gevoel hebt vast te zitten in je huidige baan, neem dan eens contact op met de coaches van Wijzer in je Werk. Wij luisteren goed naar waar je tegenaan loopt en gaan dan met jou aan de slag. Begeleiding is gratis voor jou, geld mag geen drempel zijn. We hebben ingangen in vele bedrijven en organisaties. Wie weet weten we wel een hele fijne werkplek voor jou? Neem dus gerust contact op en zet die eerste stap naar een gelukkig werkend leven.