Wat doe je als je hoort dat je contract niet verlengd wordt? Het overkwam Rachel. Ze besloot eerst pas op de plaats te maken en tijd te nemen om uit te zoeken welk werk nou écht goed bij haar past. Ze vroeg zichzelf af: “Welk werk past nou echt bij mij en wat wil ik de resterende 20 jaar van mijn werkbare leven doen?”. Stuk voor stuk hele goede vragen. Heb jij ze wel eens aan jezelf gesteld?

Loopbaanadvies zet je aan het denken

Rachel werd in contact gebracht met Wijzer in je Werk: “Ik heb 3 telefonische afspraken gehad. De loopbaancoach nam alle tijd voor me en tijdens de coaching kreeg ik allerlei opdrachten en vragen: wat heb je al gedaan en waar krijg je energie van? Het zette me echt aan het denken over waar ik nou echt gelukkig van werd en zou worden. Mijn ‘probleem’ is wel dat ik heel veel leuk vind. Maar wat ik dankzij het loopbaanadvies ontdekte: ik vind het fijn om iets voor anderen te betekenen. Sociale contacten en het in verbinding staan met anderen is voor mij belangrijk. Ik heb leidinggevende functies gehad en dat ging me ook goed af. Daarnaast ben ik creatief. Dat uit zich nu in mijn vrije tijd. Ik maak bijvoorbeeld handgemaakte wenskaarten en wie weet kan ik die creatieve kant ooit in mijn werk kwijt.”

Samenwerking met verschillende partijen

Wijzer in je Werk werkt samen met veel partijen in Noordoost-Brabant. Ook met PIM Werkt heeft Wijzer in je werk een samenwerking. Omdat Rachel inwoner is van de gemeente Meierijstad, is PIM Werkt voor haar de aangewezen partij om haar te ondersteunen in de zoektocht naar werk. Haar zoektocht riep veel vragen op zoals “Hoe werkt dat eigenlijk, werken voor een uitzendbureau?” Het leek haar namelijk wel wat om verschillende functies uit te proberen om er zo achter te komen wat voor werk en type organisatie het beste bij haar past. Unique uitzendbureau heeft haar vragen beantwoord en geadviseerd om een Talentscan te doen. Op deze manier kreeg Rachel heel veel informatie, zowel praktisch als over haarzelf als persoon.

En dan… de baan die bij Rachel past

In de samenwerking met diverse partijen worden vacatures uitgewisseld. Zo kwam de vacature Backoffice Medewerker bij Talent Uit bij Rachel terecht. De functie inhoud sprak haar aan dus Rachel schreef direct een sollicitatiebrief. En met succes: ”In het gesprek bij Talent Uit klikte het direct en 2 weken na het gesprek kon ik aan de slag als Backoffice medewerker. De cirkel is rond. Ik kan nu de mensen helpen die in hetzelfde schuitje zitten als ik zat. Fantastisch om te mogen werken in een groot netwerk en ervoor te zorgen dat alles op de juiste plek terecht komt. Het sociale aspect is een bonus. Het is niet ‘werken in de zorg’ geworden, maar door dit werk zorg ik wel voor een ander. Of dit nu de werkgever of werkzoekende is.”


Wil jij net als Rachel gaan onderzoeken welke baan jou blij maakt? Meld je dan aan bij Wijzer in je Werk. Onze samenwerking met vele partners zet ook voor jou deuren open.