De krapte op de arbeidsmarkt is groter dan ooit. Niet eerder was het voor bedrijven zo moeilijk om nieuwe medewerkers te vinden. En niet eerder was het voor jou dus zó makkelijk om je nieuwe droombaan te vinden. Of is er iets dat je tegenhoudt?

Misschien heb je al langer de wens om een andere baan te zoeken. Wil je wel iets heel anders gaan doen, maar vond je het tot nu toe te onzeker om die stap te zetten. Omdat je niet goed weet wat je wil. Of misschien juist wel, maar heb je niet het budget om bepaalde keuzes te maken of je om te scholen. En dan kan het ook nog eens zo zijn dat je simpelweg wordt gedwongen een keuze te maken omdat je baan komt te vervallen.

Wat dan?

Wij hebben voor al je loopbaanvraagstukken een antwoord.

Wijzer in je werk biedt gratis loopbaanadvies

Wij halen er voldoening uit om jou de goede richting te kunnen wijzen in je ontwikkeling en je daarmee dichter bij je droombaan te brengen.

Met onze loopbaanadviseurs bieden we je gratis loopbaanadvies in een makkelijk jasje. Heel laagdrempelig: je vraagt een adviesgesprek aan en voor je het weet liggen de inzichten voor het oprapen. Ideaal voor als je je wil blijven ontwikkelen, toe bent aan een volgende stap maar graag wil ontdekken wat nu écht goed bij je past.

Maar wat als je meer nodig hebt dan alleen advies?

Regionaal Mobiliteitsteam Noordoost-Brabant helpt je bij bemiddeling naar ander werk

Het Regionaal Mobiliteitsteam Noordoost-Brabant is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met maar één doel: krapte op de arbeidsmarkt aanpakken. Door iedereen die werkloos is of werkloos dreigt te worden, gratis te begeleiden naar ander werk. En dat gaat verder dan alleen loopbaanadvies.

De trajectbegeleider kijkt daarvoor naar jouw vraag en wat er nodig is om je naar passend werk te begeleiden. Hij of zij kan daarbij gebruikmaken van extra middelen die het ministerie beschikbaar heeft gesteld. Dan kun je denken aan:

  • Omscholing en bijscholing naar kansrijke beroepen.
  • Behalen van specifieke certificaten of rijbewijzen.
  • Volgen van workshops om solliciteren (opnieuw) onder de knie te krijgen.
  • Matching, waarbij een team matchers op zoek gaat naar een passende baan voor jou.

Nog nooit lagen de banen zo voor het oprapen. En nog nooit kon je zoveel hulp krijgen bij het in kaart brengen van je kansen, mogelijkheden, en het vinden van jouw nieuwe droombaan. Dus pak die kans!

In 3 stappen naar je nieuwe droombaan

Stap 1: Ontdek je droombaan met een loopbaanadviseur

Benieuwd wat die droombaan voor jou is? Vraag dan direct een gratis adviesgesprek aan met een van onze loopbaanadviseurs. Ze staan voor je klaar en helpen je snel op weg naar een gelukkig(er) werkend leven.

Stap 2: Bepaal wat je nodig hebt om die droombaan te bereiken

Heb je helder wat die droombaan voor jou is? Pak dan de regie. Kijk hoe je daar kan komen en welke hindernissen je onderweg naar dat doel tegen kan komen. Benieuwd of het Regionaal Mobiliteitsteam Noordoost-Brabant je daarbij kan helpen? Neem dan contact met ze op. Dat kan het eenvoudigst rechtstreeks via rmtnoordoostbrabant.nl.

Stap 3: Ga de uitdaging aan

Misschien twijfel je nog wel. Ervaar je een drempel waar je nog overheen moet. Dat is logisch. Want verandering kost energie. Realiseer je dat verandering op korte termijn vaak energie kost, maar op lange(re) termijn juist energie oplevert. En twijfel je nog of je die stappen naar een gelukkiger werkend leven wel durft te zetten? Lees dan nog eens onze succesverhalen.


Onze samenwerking met vele partners opent deuren. Ook voor jou. Meer weten? Meld je aan voor een gratis adviesgesprek.