De arbeidsmarkt verandert steeds sneller. Vooral de toenemende digitalisering en robotisering hebben een grote impact op het werk van vandaag en morgen. Om met alle veranderingen zo flexibel mogelijk om te kunnen gaan, is het belangrijk dat iedereen zich voortdurend blijft ontwikkelen. Daarom werken we in onze regio Noordoost-Brabant met Keep on Learning. Dit is een inspirerende leer- en ontwikkelcultuur voor mensen en organisaties. Doe jij ook mee?

Keep on Learning

keep on learning logo

Keep on Learning is de beweging in Noordoost-Brabant waarin iedereen zich een leven lang blijft ontwikkelen voor de banen van de toekomst. Noordoost-Brabant heeft van oudsher een echte leer- en ontwikkelcultuur. Hiermee komen bedrijven, onderwijsinstellingen, werkgevers- en werknemersorganisaties en gemeenten samen in actie om deze een frisse boost te geven. Zodat we elkaar inspireren en ook jij de ruimte krijgt én neemt om jezelf te blijven ontwikkelen. Deze tijd vraagt van iedereen – ook van jou –  flexibiliteit en initiatief om regie te pakken in je loopbaan, werk en ontwikkeling. Zodat je passend, leuk en/of zinvol werk houdt, nu én in de toekomst. Daar gaan we voor in Noordoost-Brabant!

Werkgeversestafette

In Noordoost-Brabant zijn al veel mensen en organisaties actief bezig met een leven lang ontwikkelen. Werkgevers, die extra opvallen omdat ze hun werknemers in leren en ontwikkelen alle ruimte geven, verdienen het Keep on Learning Estafettestokje. Het stokje gaat van werkgever naar werkgever. De estafette die zo ontstaat, zet de bedrijven en hun initiatieven in de schijnwerpers. De ‘stokjeshouders’ vormen een inspiratie voor andere werkgevers. Het stokje is al bij het 10e bedrijf in de regio. Van chocolaterie tot bouwbedrijf en van zorginstelling tot cateraar. Van klein- tot grootbedrijf. Bedrijven inspireren elkaar om meer werk te maken van leren en ontwikkelen, zodat iedereen in zijn werk de kansen en inspiratie krijgt om duurzaam inzetbaar blijven.

Van den Bosch Transporten

Een mooi voorbeeld, hoe bedrijven in onze regio goed bezig zijn met leren en ontwikkelen voor hun medewerkers, is Van den Bosch Transporten in Erp. Director Staff Services Michiel van Kessel: “We stimuleren ‘leren’ door onze mensen daar tijd voor te geven en leren ook leuk te maken, niet alleen theorie maar ook vooral doen. Als ze zien wat dat oplevert en bijdraagt aan een betere dienstverlening, dan vinden mensen het ook leuk om zich daarin te verbeteren”. Kun jij of kan jouw werkgever ook wat inspiratie gebruiken? Kijk dan op Keep on Learning voor de filmpjes van alle stokjeshouders.

Van den Bosch Transporten ontvangt het ‘Keep on Learning’ Estafettestokje als waardering voor de manier waarop deze logistiek dienstverlener zijn medewerkers uitdaagt om zich continu te verbeteren en te blijven leren.

Doe ook mee met Keep on Learning!

Deze werkgevers en nog 40 andere ambassadeurs in onze regionale arbeidsmarktsamenwerking Noordoost-Brabant Werkt zijn gestart met de beweging Keep on Learning. Doe ook mee! Dan kan vanaf nu eenvoudig met deze routewijzer voor inwoners van Noordoost-Brabant. Wijzer in je Werk is een belangrijke bouwsteen in de verdere ontwikkeling naar een inspirerende leer- en ontwikkelcultuur in Noordoost-Brabant. Daarom krijgt Wijzer in je Werk het stempel ‘Keep on Learning’ van Noordoost Brabant Werkt. Wijzer in je Werk is er speciaal voor jou om je op weg te helpen als ook jij méér wilt in loopbaan, ontwikkeling en werk. Doe een test, vraag gratis loopadvies of surf eens door de online opleidingsmogelijkheden. En je weet het: leren doe je overal, niet alleen in de schoolbanken!

Véronique Scharenborg, programmamanager Noordoost Brabant Werkt en trekker van Keep on Learning