Een leven lang leren is ontzettend belangrijk. Daarmee maak je betere keuzes in je werk en daarbuiten. Nu en in de toekomst. Ook binnen de provincie Noord-Brabant is daar veel aandacht voor. En wist je dat er veel mogelijkheden zijn om jezelf kosteloos te ontwikkelen? In deze blog vertellen we je over een van die mogelijkheden: het ontwikkeladvies van NL Leert dat wordt aangeboden via Brabant Leert.

Wat is een ontwikkeladvies?

Een ontwikkeladvies bestaat uit een arbeidsmarktscan, gevolgd door vier gesprekken met een loopbaanadviseur. De arbeidsmarktscan bestaat uit een aantal tests die je thuis op je computer maakt. Uit deze scan komt een rapport dat je daarna met je loopbaanadviseur bespreekt. Hierdoor krijg je een goed beeld van wie jij bent, wat je allemaal kunt en welke beroepen daar goed bij zouden passen. Ook kun je ontdekken welke opleidingen je kunnen helpen om je helemaal geschikt te maken voor dat beroep. En dat versterkt de kansen op je droombaan!

Hoe werkt het?

Als jezelf aanmeldt voor een ontwikkeladvies dan word je in contact gebracht met een professionele loopbaanadviseur. De loopbaanadviseur neemt vervolgens contact met jou op om afspraken te maken voor de gesprekken. Deze vinden meestal digitaal plaats. De tijdstippen worden samen met jou bepaald.

Wat kost het?

Het ontwikkeladvies wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de overheid. Het enige dat we van jou vragen is je enthousiaste deelname en een handtekening als bewijs van deelname. Die is namelijk nodig voor de subsidie.

Wat levert een ontwikkeladvies mij op?

Aan het einde van het traject heb je een rapport in handen met jouw talenten en vaardigheden, gekoppeld aan beroepen. Daarnaast heb je samen met de coach een actieplan gemaakt. Je bent door dit traject beter in staat om een goede beroepskeuze te maken en je hebt een beter inzicht in jezelf gekregen. Soms is het een bevestiging dat je al op de goede weg bent en soms is het net dat duwtje dat nodig is om een andere weg te gaan bewandelen. En je kunt alle vragen, twijfels en verwachtingen over je werk bespreken met de loopbaanadviseur.

Velen gingen jou al voor! Wil jij jezelf nog beter leren kennen of weet je niet precies van welke baan je nou echt gelukkig wordt? Meld jezelf dan aan: Loopbaanadvies (brabantleert.nl)