Het idee achter Wijzer in je Werk is eenvoudig. Maak het voor inwoners van Noordoost Brabant zo makkelijk mogelijk om zich een leven lang te blijven ontwikkelen. We willen inwoners optimaal ondersteunen in hun loopbaan. Juist in deze tijd is het belangrijk dat de weg naar deze loopbaanbegeleiding toegankelijk en laagdrempelig is.

Een duidelijke route naar werken in Noordoost Brabant

In 2018 ontstond het idee van een digitale routewijzer voor Noordoost Brabant. Het doel: ervoor zorgen dat inwoners het ondersteuningsaanbod op het gebied van loopbaan en mobiliteit makkelijk kunnen vinden. Het advies ontstond na overleg met diverse organisaties in Noordoost Brabant. Hieruit bleek dat het aanbod aan instrumenten en tools voor loopbaanbegeleiding en ontwikkeling enorm is. Maar voor de mensen die ondersteuning nodig hebben, was dat brede aanbod juist verwarrend. Ze zagen door de bomen het bos niet meer. Om te ondersteunen bij het vinden van de juiste weg naar werk en de vindbaarheid van de initiatieven te verbeteren, is er nu Wijzer in je Werk

Volg ons ook via Youtube, er verschijnen met regelmaat leuke video’s!

Gratis loopbaanbegeleiding door ervaren adviseur

Wijzer in je Werk biedt aanvullend de mogelijkheid om direct met een loopbaanadviseur in contact te komen. Deze adviseurs staan klaar om mensen te helpen. Ze geven o.a. tips voor omscholing of herintreding, voorbereiding op solliciteren en bemiddeling. We bieden ondersteuning en wijzen de weg. Echter, de verantwoordelijkheid en de uitvoering ligt bij de mensen zelf. 

Samenwerking in de regio

Wijzer in je Werk heeft in Noordoost Brabant veel partners die iets kunnen betekenen op het gebied van werk, ontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Wijzer in je Werk is een gezamenlijk initiatief van 16 gemeenten: Bernheze, Boekel, Boxtel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Haaren, ‘s-Hertogenbosch, Landerd, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Mill en St. Hubert, Oss, Uden en Vught. In de regio is veel kennis aanwezig op het gebied van het vinden van werk. Ook het UWV, Weener XL, WSD en IBN, ROC De Leijgraaf en Koning Willem 1 College behoren tot onze partners. Alsmede: het Leerwerkloket Noordoost Brabant, FNV, Hive en Talentencampus Oss. Met al deze partijen vormen we een enorm netwerk, wat de weg naar werk flink verkort. We hebben ook we samenwerkingen met werkgevers in de regio. Om onze dienstverlening nog verder te verbeteren zijn we op zoek naar nieuwe partners. 

Word partner van Wijzer in je Werk!

Ken jij, of werk je bij een organisatie die inwoners van Noordoost Brabant ondersteunt bij het zoeken naar werk? Past jouw organisatie bij Wijzer in je Werk en sta je open voor een samenwerking, het delen van kennis, online testen of andere content? Neem dan contact op met Nicole Moviat, projectleider Loopbaan & Mobiliteit. 06-13894879 of email: nicole.moviat@lerenenwerken.nl