Sebastiaan is 28 jaar en heeft een HBO opleiding in de zorg gedaan. Hij werkt al een tijd in de zorg, maar loopt helemaal vast. Na een tijd met tegenzin naar zijn werk te zijn gegaan besluit hij dat hij zijn loopbaan over een andere boeg wil gooien. Hij heeft geen idee hoe hij dit aan kan pakken. Dus hij meldt zich voor een oriënterend gesprek.

Wanneer Sebastiaan over zijn werk vertelt betrekt zijn gezicht

Sebastiaans gezicht spreekt boekdelen. Je ziet hem somber worden wanneer hij over zijn werk praat. “Ik ben de zorg ingegaan om mensen te helpen in hun herstel, maar ik zie dat we alleen maar pappen en nathouden. Ook de grote focus op administratieve taken staat me zo tegen. Dat is niet waarom ik de zorg in wilde. Ik kan er niet meer tegen. Iedere dag, 5 dagen in de week met tegenzin naar je werk is geen pretje. Daarom wil ik kijken wat er nog meer bij mij past. Kunnen jullie me daarmee helpen?”

Afspraak met het team 

De volgende stap was een afspraak met het team. Mensen in de zorg zijn veelal mensen met passie voor hun werk. Vaak zijn ze voor zo’n vak geboren. Daarnaast is er op dit moment een groot tekort in de sector. Dus Sebastiaans coach raadt hem aan om het niet direct over een hele andere boeg te gooien en gaat op zoek naar een mogelijk compromis. 

Na 2 gesprekken met Sebastiaan zijn we er uit. Sebastiaan heeft als hobby wandelen in de natuur en tuinieren. Hij krijgt een aantal opdrachten mee en daarna maken we een nieuwe afspraak.

Een nieuwe richting naast het werken in de zorg

Twee werelden komen samen in de oplossing die we voor Sebastiaan vonden. Naast het werk in de zorg gaat hij 3 dagen werken bij een andere werkgever uit het netwerk van het Leerwerkloket. Daar kan hij meer met zijn handen werken. Sebastiaan werkt nu 3 dagen bij een hoveniersbedrijf /plantenkweker en 2 dagen in de week nog steeds bij zijn oude werkgever. Sebastiaan gaat nu niet alleen de 3 dagen in het groen met veel zin naar het werk maar ook naar zijn andere baan kijkt hij nu veel meer uit dan voorheen. Zijn salaris is wel iets minder, maar dat is een bewuste keuze die hij maakt. Daar krijgt hij veel werkplezier voor terug, hij heeft er daarom geen probleem mee. Hij is nog steeds blij dat hij de stap heeft gezet om in gesprek te gaan met een van onze coaches. Dat werkgevers hem in staat hebben gesteld om het zo op te lossen maakt hem dankbaar. Hij kan weer vooruit!

Zit jij ook vast in een baan die niet bij je past?

Wil jij ook niet meer met tegenzin naar je werk? Herken je jezelf meer in het verhaal van Sebastiaan dan je eigenlijk wil toegeven? Misschien is het dan tijd om ook eens te kijken wat er voor jou mogelijk is. Bij Wijzer in je Werk helpen we je daar graag mee. Onze drie coaches staan voor je klaar. Stel je vraag eens aan Dian, Kristianne of Joyce.

Je gaat er zeker wijzer van worden!