Arjan, 31 jaar woonachtig in Den Bosch, vertelt in een interview over zijn adviestraject bij Wijzer in je Werk.

Arjan, vertel eens, hoe kwam je bij Wijzer in je Werk terecht?

Mijn moeder vond een advertentie in de krant van Wijzer in je Werk. Ze stuurde het naar mij door omdat ze dacht dat zij mij verder konden helpen met mijn hulpvraag. Ik heb daarop de website bezocht en een gesprek aangevraagd. 

Wat was jouw hulpvraag?

Ik was zelf vooral benieuwd wat voor hulp ik kon krijgen. Ik had een baan maar wilde graag investeren in mijn loopbaan om verder te groeien. Hiervoor was het voor mij noodzakelijk dat ik een andere baan zocht waar deze doorgroeimogelijkheden aanwezig waren. Zelf op zoek gaan naar werk is voor mij lastig omdat het niet mogelijk is om fulltime te werken en ik daarnaast ook gebaat ben bij extra begeleiding of coaching op de werkplek. Dit zien mensen niet vanaf de buitenkant waardoor al snel verwacht wordt dat ik fulltime mee draai.

Wat vind je van de werkwijze van Wijzer in je Werk?

Uitstekend. Ik kreeg de ruimte om mijn verhaal te doen en Dian, de adviseur, begreep mij. Samen onderzochten we tijdens het adviestraject wat mijn sterke en zwakke punten zijn om zo meer inzicht te krijgen in wat ik nodig heb op de werkvloer. Aan de hand hiervan zoomden we in op mijn begeleidingsbehoefte: wat heb ik nodig om een overstap te maken en wat heb ik nodig om mijn werk voor mij zo in te richten dat ik naar mijn eigen kunnen mee kan draaien zodat mijn nieuwe baan een baan voor lange tijd kan zijn?

Dian besprak met mij de mogelijkheid om een indicatie banenafspraak aan te vragen. Ze legde uit wat dit betekent en hoe ik dit kon aanvragen. De aanvraag heb ik uiteindelijk zelf gedaan. Na een aantal weken kreeg ik vanuit het UWV het bericht dat ik was opgenomen in het doelgroep register. Ik nam zelf weer contact op met Dian en vervolgens bracht zij mij in beeld bij mijn gemeente en een re-integratiebureau waar mijn gemeente mee samenwerkt.

Wat heeft deze hulp jou opgeleverd?

In eerste instantie dus de indicatie banenafspraak. Hierdoor zit ik nu in het doelgroep register en heb ik onder andere recht op begeleiding vanuit een jobcoach. Dit helpt mij in mijn loopbaan om passend werk te behouden en naar mijn eigen vermogen te werken. Ook ben ik door het adviestraject via Dian terecht gekomen bij Talentrix. En hier wist ik meteen dat ik goed zat.

Ze hebben de begeleiding, jobcoaching en vacatures die ik nodig had. Via hen heb ik een nieuwe baan gevonden waarin ik de ruimte krijg om naar mijn eigen vermogen te werken, maar ook om hierin te groeien.  

Neem zelf een kijkje op Wijzer in je Werk en laat ons weten waar we jou bij kunnen helpen! Onze loopbaanadviseurs staan voor je klaar!