“Stel jezelf doelen!”

Iedereen heeft talenten en mogelijkheden die verder ontwikkeld kunnen worden. Er zijn allerlei factoren die invloed hebben op deze ontwikkeling. Hoe worden jouw talenten zichtbaar? Ga op onderzoek uit en zorg ervoor dat je steeds wilt blijven leren. Want daar groei je van!

Doelen

Doelen stellen is een belangrijk element in dit proces. Wat wil ik bereiken? Hoe ga ik dit doen en is het doel in overeenstemming met mijn interesses, behoeftes, waarden en voorkeuren? Wanneer dit zo is, wil je daar ook de benodigde inspanning voor leveren ook als het even wat lastiger is. Zie het als uitdagingen waar je mee kunt leren omgaan of die je kunt overwinnen. Je sterkte kanten, je talenten, komen hier goed van pas. Ook belangrijk: fouten maken mag, daar leer je juist het meeste van! Dit geeft je succes ook veel meer kleur. Je hebt het zelf gedaan en daar mag je trots op zijn!

Waar wil ik naar toe?

Bij doelen stellen gaat het ook om waar ben ik nu en waar wil ik komen. Je wilt iets veranderen en het verschil tussen je huidige situatie en waar je naartoe wilt opheffen. Hoe specifieker je je doel kunt stellen hoe beter. Wat wordt er van je gevraagd en hoe ga je het aanpakken? Wat en eventueel wie heb je nodig? Binnen welke termijn wil ik resultaat zien en hoe ziet dit resultaat eruit? Maak een plan want een doel zonder een plan is eigenlijk meer een droom. Lees hier meer over.

Uitdaging

Daarnaast is het belangrijk dat je niet te makkelijke doelen stelt. Daag jezelf voldoende uit! Hoe moeilijker je doel, hoe meer je inspanningen om het doel te bereiken gestimuleerd worden. Uitdagende doelen zorgen ervoor dat je in beweging blijft en inspanning blijft leveren tot je je doel hebt bereikt. Het risico dat je onderweg naar je doel wordt afgeleid, je gaat vervelen of voortijdig opgeeft verklein je hiermee.

Feedback mag niet ontbreken

Om doelen stellen effectief te maken is feedback noodzakelijk. Feedback, of kennis van resultaten, zorgt ervoor dat je op koers blijft en geeft inzicht in de mate waarin je je doel hebt bereikt. Het is tevens nodig om je inspanning te verhogen of planning aan te passen wanneer dit  nodig is. Het heeft daarnaast ook nog een andere belangrijke functie: wanneer je je doel hebt bereikt of zelfs meer dan dat, zorgt een gevoel van tevredenheid en blijdschap ervoor dat je in de toekomst bereid zult zijn om meer uitdagende doelen te stellen.

Ontwikkeling, daar draait het om

Jezelf blijven ontwikkelen is ook belangrijk bij het opbouwen van zelfvertrouwen. Vier je successen! Je ziet wat doelen stellen je oplevert en dat geeft je een goed gevoel. En mocht het even wat minder gaan? Kijk dan naar wat je al wel bereikt hebt en haal hier positieve energie uit.

Dus stel jezelf steeds nieuwe doelen en blijf je leven lang een ontdekkingsreiziger!