Graag wijzen we je op de gratis online scholingsmogelijkheden die momenteel beschikbaar zijn. De overheid heeft subsidie beschikbaar gesteld om up-to-date te blijven in het kader van NL Leert Door.

Iedereen kan van deze subsidie gebruik maken; werkzoekenden, werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en zzp’ers. Er zijn cursussen op verschillende niveaus en de duur varieert van 8 uur tot 32 weken. Je kunt zoeken op wat bij jouw persoonlijke wens past. Hoe mooi is dat?

Hoe actueel en toekomstbestendig ben je?

Het is belangrijk dat je je blijft ontwikkelen qua kennis, vaardigheden en ervaring. Niet alleen voor het hier en nu, maar ook naar jouw toekomst toe. Zo zorg dat je ‘toekomstbestendig’ bent. Jij bent baas over je eigen loopbaanontwikkeling dus vind je update.

Op hoewerktnederland.nl vind je een overzicht van alle beschikbare cursussen. Dit zijn er meer dan 450. Het aanbod varieert van bijvoorbeeld een basiscursus Word tot aan een opleiding Projectmanagement, van Ondernemen tot Social Media, van solliciteren tot Personal Branding. 

Een eigen website? Zo gemakkelijk!

Zo startte Joyce met de cursus “Website en webshop bouwen voor beginners”. Met 5 online bijeenkomsten en een aantal uren per week thuisopdrachten, heeft ze straks haar eigen website. “De eerste 2 bijeenkomsten heb ik nu gehad, ik vond het best spannend: kan ik het wel bijhouden? Snap ik het wel? Gelukkig hebben we een docente die alles ontzettend goed en geduldig uitlegt, in ‘Jip en Janneke-taal’. Ik heb nu al zin in de volgende bijeenkomst. Ik vind het echt leuk om te leren!”

Het aanbod

Het is de moeite om door de hele lijst te scrollen, maar je kunt ook eenvoudig filteren op studierichting, vakgebied, studieduur en studiebelasting. Heb jij je update en bijbehorende opleiding gevonden? Dan kun je direct via de website reageren. Wacht niet te lang want het is niet bekend wanneer de limiet van het beschikbare budget wordt bereikt.

Uiteraard kun je ook altijd contact met ons opnemen.