Iedereen heeft talent. Ook jij. Maar weet je wel wat nou precies jouw talenten zijn? En lukt het je ook om je talent in te zetten in je werk? Misschien vraag je je af ‘welk werk past bij mij?’ Waar komt mijn talent het beste tot zijn recht? Wijzer in je Werk helpt om jouw talenten te ontdekken en een baan voor je te vinden waar je blij van wordt!

Ontdek je talenten

Bij Wijzer in je Werk kijken we naar wat je kan in plaats van wat je niet kunt. De belangrijkste vragen zijn: wie ben je, wat kun je en wat heb je nodig? Daarbij maken we gebruik van de talentenscan. Hiermee leer je veel over jezelf en krijg je een steeds beter beeld wat bij je past en waar jij je prettig bij voelt. 

De uitkomst van de talentenscan gebruiken we om samen met jou te bepalen welk werk goed bij jouw talenten past. Hierbij kijken we ook naar kansrijke beroepen op de arbeidsmarkt in Noordoost Brabant. Als het nodig is om  je talenten verder te ontwikkelen, of om je beter voor te bereiden op een bepaalde baan, dan kunnen we je ook arbeidstraining en talentontwikkeling bieden. Wijzer in je Werk werkt hiervoor samen met heel veel relevantie partijen uit de regio. Neem contact op met onze loopbaanadviseurs zij vertellen je graag meer.

Arbeidstraining en talentontwikkeling

Soms is het nodig om in een (nieuwe) baan wat extra ondersteuning te krijgen om je talenten tot bloei te laten komen. Daarvoor kunnen wij arbeidstraining op de werkplek inzetten. We helpen je dan om je werkvaardigheden goed in te zetten in de werkzaamheden die je moet verrichten. Ook ondersteunen we je in werktempo, zelfstandig werken en samenwerken, communiceren met je collega’s, omgaan met spanning, etc. 

Als blijkt dat je meer nodig hebt om je talenten te ontwikkelen, dan kunnen we je met training of coaching verder op weg helpen. Daarmee wordt de kans op succes in je baan groter. 

Welk werk past bij mij en bij mijn talent?

In de arbeidsmarktregio Noordoost Brabant hebben Wijzer in je Werk en haar partners warme contacten met heel veel werkgevers. Als je op zoek bent naar werk dat past bij jouw talenten, dan kunnen wij je de route wijzen naar werkgevers en vacatures. Daarbij kunnen we je ook ondersteunen met het maken van een goed CV, het schrijven van een sterke sollicitatiebrief en het voeren van een sollicitatiegesprek. Als je dit lastig vindt of niet weet waar je moet beginnen, dan kunnen wij je ook een bemiddelingstraject aanbieden waarbij we samen op zoek gaan naar een werkgever die passend werk voor je heeft. 

IBN is een van de vele partners van Wijzer in je Werk

Dit blog is geschreven door onze partnerorganisatie IBN, dat al meer dan 25 jaar bestaat. Samen vinden we het belangrijk dat mensen weer mee kunnen doen. En dat ze vanuit hun eigen talenten kunnen bouwen aan een loopbaan. Bij Wijzer in je Werk/IBN kun je opgeleid worden tot vakkracht, aan de slag gaan bij een werkgever in ons grote netwerk, of gaan werken op een van onze eigen werkplekken. Samen geloven wij in jouw talenten en zijn we ervan overtuigd dat er voor ieders talent passend werk te vinden is in onze regio. 

Over Wijzer in je Werk

Wijzer in je Werk is de ingang voor inwoners van Noordoost Brabant die met vragen zitten rondom hun werk. Want soms is werk niet vanzelfsprekend. Dan is het fijn om een organisatie naast je te hebben die de weg weet. Dus heb je ondersteuning nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij, en onze partners, ondersteunen je graag! Zo maken we mensen gelukkiger en de samenleving mooier. Want werken betekent meedoen. Ook voor jou!