Door het wegvallen van een van de belangrijkste personen in het traject Kweekvijver installatietechniek werd de nood groot om de kandidaten vlot uit te plaatsen bij werkgevers.

Door de inzet van Leren en Werken zijn we er gezamenlijk met scholengemeenschap De Leijgraaf, Wij Techniek en het werkgeversservicepunt Noordoost Brabant in geslaagd om dit toch voor elkaar te krijgen zodat het project positief verder kon gaan. Het was echt een spoedklus. De kandidaten waren voornamelijk Syrische mannen die een basisopleiding installatietechniek aan het volgen waren. Ook dit traject valt onder Wijzer in je Werk.

Kweekvijver biedt mogelijkheid om stage te lopen!

Het stage lopen met uiteindelijk een leerwerkplek voor deze kandidaten is een must. Gelukkig waren de kandidaten zelf erg gemotiveerd. Dus onze taak was nu vooral om de werkgevers enthousiast te krijgen voor de voor hen meestal onbekende doelgroep. Gelukkig spraken de kandidaten al aardig Nederlands zodat wij de gesprekken met de werkgevers die wij gearrangeerd hadden niet hoefden te voeren. Uiteraard waren we wel aanwezig voor de uitleg hoe nu verder.

Resultaat Kweekvijver: tevreden werkgevers en blije werknemers

Werkgevers zijn grotendeels nog steeds tevreden met de kandidaten. Het was super om hier onderdeel van uit te maken. Alle partijen zijn nog steeds aangenaam verrast hoe deze doelgroep de techniek heeft omarmd. Een zeer welkome ontwikkeling omdat juist in deze branche bij veel bedrijven een tekort aan personeel is. En daarom is de Kweekvijver ook zeer geschikt voor medewerkers met een andere achtergrond. Zo zie je maar, waar van twee kanten een wil is…..

En dan krijg je dit… een enthousiaste mail van een van de kandidaten:

“Beste meneer Richters,

Ik wilde je gisteren nog mailen over stand van zaken, maar ik had het heel erg druk. En dat is te danken aan jouw goede inzet. Sinds afgelopen donderdag heb ik met een aantal bedrijven en mensen gesproken. Onder andere met Peter, Joop, Luke, John en ik krijg zojuist een mail van Ron voor gesprek bij Vogelen metaal. 

Ik zag ook dat je contact had met X Werving & Selectie. Aangezien dat ik zoveel heb lopen op dit moment, denk het niet dat het handig is om ze ook aan het werk te zetten.

Ik weet het niet of ik binnen deze week een baan heb, maar wel binnenkort. Het gaat de goede kant op. Ik had vroeger problemen met het vinden van een bedrijf, nu heb ik een luxeprobleem.

Ik hou je op de hoogte

Met vriendelijke groet,

Yassin”

Zeg nou zelf, wij hebben toch het mooiste werk wat er is!

(Namen zijn gefingeerd vanwege privacyredenen)

Weten wat de mogelijkheden zijn bij Wijzer in je Werk?

Neem dan contact op met ons team. Dan bekijken we samen met jou wat de beste weg naar werk is in jouw specifieke situatie. Wij brengen je in contact met organisaties in Noordoost Brabant die jou kunnen helpen een stap in de goede richting te zetten.