Ben jij jonger dan 27 jaar, woon je in Gemeente Bernheze, Gemeente Boekel, Gemeente Oss of Gemeente Meierijstad en ben je werkzoekende? Dan heeft Young Talent direct een baan voor jou. Jaja, dat zal wel hoor ik je denken. Maar het is echt! Hoe fijn is dat?

Stijging werkloosheid onder jongeren

Vanaf maart 2020 steeg het aantal jongeren dat in de WW terecht kwam in een flink tempo. Jongeren zijn in een crisis vaak de eerste groep die hun baan verliezen. Dat komt omdat veel jongeren een tijdelijk contract hebben, en/of werken als uitzend- of oproepkrachten. In een crisis zijn dit de eerste mensen die hun baan verliezen. Daar komt bij dat de horeca en detailhandel opnieuw hun deuren hebben moeten sluiten tijdens de lockdown. In deze sector werken juist veel jongeren. 

Daar moeten we wat aan veranderen dachten IBN, Gemeente Bernheze, Gemeente Boekel, Gemeente Oss en Gemeente Meierijstad. Vanuit die gedachte is Young Talent ontstaan.

Wat is Young Talent?

Young Talent biedt jongeren uit Gemeente Bernheze, Gemeente Boekel, Gemeente Oss en Gemeente Meierijstad per direct een baan aan. Zo teken je een arbeidscontract van 7 maanden voor minimaal 16 tot maximaal 32 uur per week en verdien je dus jouw eigen loon. Daarnaast kun je naast het werken één dag per week ondersteuning krijgen bij het solliciteren naar een volgende baan of training krijgen in werknemersvaardigheden. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat jij jezelf kan ontwikkelen binnen jouw loopbaan om zo die ene leuke baan voor de langere termijn op de arbeidsmarkt te vinden. 

Je hebt dus niet alleen per direct werk, je ontvangt daarnaast ook hulp bij het vinden van jouw volgende baan. Wat een kans!

Wat voor werk heeft Young Talent voor jou?

Young Talent werkt samen met verschillende werkgevers uit de regio. José Castermans, projectleider van Young Talent vertelt: “Onze vacatures wisselen, zo hebben we regelmatig vacatures voor  fietskoerier, in de schoonmaak, maar ook in de hospitality of binnen de productie. We zorgen er in ieder geval voor dat je zo snel mogelijk kunt starten met betaald werk. Zo houden verschillende werkgevers vacatures vrij voor onze jongeren. Door direct aan het werk te gaan, werk je misschien niet in jouw droombaan maar bouw je wel ervaring op en groei je met onze hulp door naar een nog leukere baan voor jouw toekomst. Voor onze vacatures kun je op onze website kijken”.

Hoe meld ik mij aan?

José legt uit: “Jongeren kunnen zich aanmelden via onze website. Wanneer een jongere al begeleiding vanuit een gemeente ontvangt, dan moet de jongere zich via zijn begeleider van de gemeente aanmelden. Één keer per maand wordt er een Young Talent dag georganiseerd, één in Oss en één in Veghel. De Young Talent dag in Oss vindt elke laatste vrijdag van de maand plaats, in Veghel elke derde dinsdag van de maand. Het programma voor deze bijeenkomst ziet er als volgt uit. We starten de bijeenkomst in de groep door meer uitleg te geven over Young Talent en de actuele vacatures te bespreken. Daarna krijg je een kijkje binnen bij bedrijven door middel van Virtual Reality video’s met een VR bril. Vervolgens sluiten we de bijeenkomst af met individuele gesprekken. Ben je na deze bijeenkomst nog steeds enthousiast? Dan teken je een arbeidsovereenkomst voor 7 maanden”.  

Dit is een voorbeeld van een mooie samenwerking tussen twee gemeenten. In deze tijden van crisis moeten we juist de handen ineen slaan om tot goede initiatieven en hulpmiddelen te komen. Young Talent is daar een mooi voorbeeld van. Woon je niet in één van deze gemeenten of ben je ouder dan 27 jaar? Meld je aan voor een adviesgesprek bij Wijzer in je Werk.