Test jezelf en vind je weg naar een nieuwe baan!

 

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan moet je weten wie je bent en wat je wilt. Want stel je maar even voor dat jij de werkgever bent. Dan ben je op zoek naar iemand die jouw probleem kan oplossen. En die oplossing ben jij. Want jij kunt het probleem van de werkgever oplossen. Dus hoe beter jij jezelf kent, hoe beter jij jezelf kunt ‘verkopen’ als de beste oplossing. Om jezelf goed te leren kennen, kan het maken van testen enorm helpen. De testuitslagen geven inzicht in wie je bent. Zo vind je makkelijker de weg naar een nieuwe baan! Maar wat zijn er allemaal voor testen? Waar vind je die? En wat voor inzicht geven ze? Wij wijzen je de weg met een overzicht.

Competentie­testcentra 

Deze tests zijn er om inzicht te krijgen in je kwaliteiten, interesses en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Dat inzicht helpt enorm als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Je kunt de test aanvragen bij onze loopbaanadviseurs. Je krijgt daarna ook een persoonlijk loopbaanadvies als je dat wilt.

Ben jij klaar voor de toekomst 

Met deze test kom je meer te weten over een aantal vaardigheden die belangrijk zijn voor een nieuwe baan in de toekomst. Hoe toekomstbestendig ben jij? De test bestaat uit 24 stellingen. Na het invullen ervan krijg je een persoonlijk advies. De test is een initiatief van online opleider Skillstown.

Persoonlijkheids­test

De persoonlijkheidstest brengt duidelijk in beeld wat jouw persoonlijkheids­eigenschappen zijn. Je kunt de test niet goed of fout maken. Bij de persoonlijkheids­test wordt vooral gekeken naar karaktereigenschappen.

Werkwaardentest 

Wat vind jij belangrijk in je werk? Deze test geeft je daar inzicht in.

Je krijgt antwoord op uiteenlopende vragen: Waar ga je voor en waar sta je voor? Wat vind je belangrijk in een nieuwe baan en in je privéleven? Wat heb je nodig om prettig te werken? In welke omgeving wil je werken?

Carrièreankers Test

Je wilt natuurlijk ook gelukkig zijn in je werk. Dan is het handig om in je zoektocht naar een nieuwe baan goed te kijken naar je drijfveren in het werk. Die drijfveren noemen we carrièreankers. Carrièreankers zeggen iets over je motivatie, houding, voorkeur en waarden. Vind je bijvoorbeeld persoonlijk vrijheid belangrijk? Of ga je meer voor sociale contacten of aanzien? Of voor rijkdom of juist creativiteit? Met de Carrièreankers Test kun je bepalen wat je drijfveren zijn.

De juiste route voor jou