succesverhalen

Yassin (42)
kan kiezen uit verschillende werkgevers
volgde het traject Kweekvijver installatietechniek en kan nu kiezen waar hij wil gaan werken

lees zijn verhaal

Loopbaanadvies wijst jou de route naar een nieuwe baan

 

Wat is jouw situatie en welke richting wil je inslaan? Die vragen bepalen het loopbaanadvies dat bij jou past. Iedere situatie is anders en er zijn dus ook verschillende routes die kunnen leiden naar een gelukkig werkend leven. Kies hieronder de route die het beste aansluit bij jouw situatie. Dat is de route die jou de nieuwe baan oplevert waar jij blij van wordt. ‘Wijzer in je Werk’ kijkt daarbij vooral naar wat jij nodig hebt. Past geen enkele route bij jouw situatie, kies dan voor de route op maat.

Route 1: snelweg

Dit is de route die je het snelst kunt doorlopen. We noemen het de snelweg (wanneer je tot recent nog hebt gewerkt, is dit de route voor jou). Je wilt snel weer aan de slag en bij voorkeur in hetzelfde beroep of een vergelijkbare richting. Wat je nodig hebt is een goed cv. Ook wil je weten waar je werkgevers vindt die mogelijk de nieuwe baan hebben waar jij naar op zoek bent. Neem contact op met ons team, dan helpen we je snel weer op weg.

Route 2: landweg

Denk je vaak: dit werk wil ik niet nog eens 20 jaar doen? Dan is de landweg de juiste route voor jou! Het is zaak om eerst duidelijk te krijgen wat je wel wilt. Ook is het belangrijk om te weten wat jouw talenten zijn. En wat de dingen in het werk zijn waar jij blij van wordt. Op deze site vind je testen die hierbij kunnen helpen. Daarnaast kan ‘Wijzer in je Werk’ je op weg helpen met loopbaanadvies. Vraag eens een vrijblijvend gesprek aan.

Route 3: fietspad

Je hebt je diploma op zak en bent klaar om aan het werk te gaan. Maar wat nu? Je hebt nog weinig werkervaring. En solliciteren, hoe werkt dat eigenlijk? Hoe vind ik de juiste werkgevers? Hoe maak ik een cv? En hoe presenteer je jezelf? Allemaal vragen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Wij gaan graag met – en voor jou – aan de slag. Stuur ons een berichtje met wat je nodig hebt en wij wijzen je de weg.

Route 4: bospad

Heb je door omstandigheden een tijd niet gewerkt, dan heb je geen recente werkervaring. Dat maakt het soms lastiger om aan werk te komen. Gelukkig kun je daar veel aan doen! Denk aan een korte bijscholing of het goed in beeld brengen van je talenten. Of aan solliciteren op een manier die minder gebruikelijk is, maar wel opvalt. ‘Wijzer in je Werk’ kan je hierbij prima helpen met een passend loopbaanadvies.

Route op maat: als geen van de routes bij jouw situatie past

Wil je weten wat je waard bent op de arbeidsmarkt en welk werk bij je past? Ben je benieuwd hoe je je werkplezier kunt vergroten en wat je talenten zijn? Of wil je leren hoe je een sollicitatiegesprek voert en je cv helemaal pimpt? Vraag het onze loopbaanadviseurs! Zij helpen jou om je vraag helder in beeld te brengen. Daarnaast krijg je een loopbaanadvies op maat om je doel te bereiken.

Het verhaal van…

Een pad loopt zelden in een rechte lijn

Vraag eens aan mensen om je heen wie er nog hetzelfde werk heeft als direct na hun opleiding. Je zult zien dat veel mensen zijn doorgegroeid naar een andere functie of zelfs een ander vak.

Soms komt er iets op je pad waardoor je van jouw pad afraakt. Dan kan het moeilijk zijn om je weg weer terug te vinden. Juist dan zijn wij er voor jou!

Susanne
vond een baan om in te knallen
Rusteloos en veel liever weer aan de slag, maar zonder te weten wat ze wilde. Het Loopbaan Café bood uitkomst.

lees haar verhaal