succesverhalen

Susanne
vond een baan om in te knallen
Suzanne zat rusteloos thuis en ging veel liever weer aan de slag, maar zonder te weten wat ze wilde.

lees haar verhaal

werk zoeken en vacatures vinden

Werk hebben is belangrijk voor iedereen. In Noordoost Brabant is ook nog steeds veel werk beschikbaar. De werkgevers in onze regio hebben een uiteenlopend aanbod van openstaande vacatures. Maar het aanbod van mensen voor deze vacatures is door de Corona-crisis ook flink toegenomen. Werk zoeken kan daardoor wat langer duren. ‘Wijzer in je werk’ helpt je op weg om toch zo snel mogelijk werk te vinden. Het snelst lukt dat door in de richting te zoeken die aansluit bij je opleiding en werkervaring. Wil je een andere richting inslaan, dan zul je meer tijd nodig hebben om passend werk te vinden.

Werk zoeken in Noordoost Brabant

Werk zoeken kun je op verschillende manieren doen. Natuurlijk doe je dat het liefst op een manier die bij je past. Maar het hangt ook af van de manier waarop bedrijven naar kandidaten zoeken. ‘Wijzer in je werk’ onderhoudt veel contacten met het bedrijfsleven. Wij kunnen je helpen met het reageren op vacatures. Daarnaast zijn wij steeds op zoek naar mogelijkheden bij werkgevers. Ook zetten we soms jobhunters in, die speciaal op zoek gaan naar een baan. En we maken gebruik van kanalen zoals de Nationale vacaturebank, LinkedIn en Indeed. Kortom: heb je begeleiding of advies nodig bij het vinden van een baan? Onze loopbaanadviseurs staan klaar om je te helpen bij het kiezen van het beste pad.

Sollicitatietips

Weer aan het werk

Ben je er een tijdje tussenuit geweest en wil je graag weer aan het werk? Dan is het soms best een uitdaging om een baan te vinden die bij je past. Zeker als je er wat langer tussenuit geweest bent. Misschien heb je zelfs geen idee waar je moet beginnen. Wij begrijpen dat dat een behoorlijke drempel voor je kan zijn. Daarom staan wij voor je klaar om je op weg te helpen. Wij vinden vacatures en openen deuren die anders misschien gesloten zouden blijven.

Eens proberen hoe ver je komt?

Werken en leren in een leerwerktraject

Er zijn volop mogelijkheden om leren en werken te combineren. In de zogenaamde leerwerktrajecten heb je een betaalde baan en ben je tegelijkertijd bezig met een opleiding. Deze mogelijkheid is vooral handig als je een diploma wilt halen en ook een inkomen wilt hebben. Die leerwerktrajecten noemen we ook wel BBL-opleidingen. Ze zijn mogelijk voor alle leeftijden! Je bent tenslotte nooit te oud om te leren. Een andere manier is om naast je werk losse trainingen te volgen. Onze loopbaanadviseurs kennen alle mogelijkheden en adviseren je graag. Wist je trouwens dat we in Noordoost Brabant een Leerwerkloket hebben dat gespecialiseerd is in leren en werken? Dit loket richt zich met name op die beroepsrichtingen waar kansen liggen voor nu en in de toekomst.

Meer over solliciteren